17. mai på fjellet

Årets 17. mai skiller seg tidligere, det er grunnlovsjubileum. Dette skal jeg feire på min helt egen måte, jeg skal dra alene på fjelltur.

Fredag setter jeg meg i bilen og kjører inn til Etnefjellene. Til min store skuffelse er det fremdeles mye snø på fjellet. Ski er ikke min greie, jeg liker å gå på barmark. Dette limiterer fjellturen i forhold til planene, men som min tante alltid sier så har jeg vært løsningsorientert. Etter å ha snakket med både Sauda Turlag og Etne Turlag er nå området jeg skal gå i klart. Selve ruten jeg skal gå er ikke helt bestemt enda, men det kan se ut til at jeg skal ligge på samme hytte, og ta lengre dagsturer derfra. Jeg liker å gå rundturer, og har funnet flere muligheter hvor jeg både går på merket sti, sti og litt offroad som jeg kaller det. Drømmen er å stå på en fjelltopp på 17. mai, så her må jeg nok følge kartet og finne min egen vei.

Planleggingen er altså i gang. Klesvasken henger til tørk og 17. mai-artikler er skaffet inn. Humøret er på topp selv om det er meldt litt regn, og den nye regnjakken jeg bestilte viste seg å være alt for stor. Jeg får gå på med positiv holdning, og ta utfordringene som de kommer. Jeg skal jo tross alt ikke være på tur i mer enn to eller tre dager, så jeg håper den positive holdningen holder seg. Erfaringen viser at jeg fort prater høyt med meg selv, så da er det bare å sette i gang å motivere seg selv hvis regnet plasker ned og jeg er gjennomvåt. Skulle det vise seg at jeg går der oppe uten andre menesker i mils omkrets kommer nok den ene etter den andre 17. mai-sangen til å bli synget så ekkoet ljomer.

Årets 17. mai-lunsj. Jeg får gå for lapskaus og ikke kebabgryte som på bildet. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg drømmer om sol og fint vær, men jeg får vel være mer realistisk enn som så. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg skal nok holde ut regnet når lakenposen ligger og venter på meg i hytten. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan skal du feire årets 17. mai?

Dette innlegget ble publisert i Inspirasjon, Natur, Turløyper. Bokmerk permalenken.