Ukens tips

Går du litt tom for energi på korte eller lengre turer? Litt juice kan redde turen din.

Å drikke vann på tur er både lurt og viktig, men det gir deg ikke alltid så mye næring til kroppen. Det er viktig å tilføre kroppen nok næring, og å ligge i forkant. Går vi tom for energi, kan det være vanskelig å hente oss inn igjen, spesielt når vi er ute på tur. Mitt tips til deg, spesielt på lengre turer, er å ha med litt juice på turen.

Finn en juicetype som er god og sunn. Selv har jeg blitt veldig glad i Cevita juice fra Bama. De har seks ulike juicesmaker, og alle er veldig gode. De smakene som befinner seg oftest i mitt kjøleskapet er enten appelsin, rød appelsin eller granateple. I tillegg har de smakene klementin, ananas, og tropisk. «Cevita er juice presset av solmoden og søt frukt, ikke fra konsentrat. Rett fra naturen, uten tilsetninger av noen slag». Faktisk telles ett glass med denne juice som 1 av 5 om dagen!

Selv om juice er sunt og godt, kan det av og til bli litt for mye av det gode, og vinningen går opp i spinningen. Det kan også føles litt sterkt for både tenner og mage, og slukker ikke tørsten på samme måte som vann. Mitt tips er da å vanne ut juicen. Ta rundt 2 desiliter av den juicen du foretrekker, for så å fylle resten av flasken med vann. Da har du et godt utgangspunkt til turdrikke. Begynner du å gå tom for drikke og kommer til en bekk trenger du ikke tømme flasken, bare fyll på med mer vann. På denne måten holder du blodsukkeret oppe på en enkel og grei måte, samtidig som du tilfører kroppen nok vann.

Skjermbilde 2014-05-11 kl. 19.12.37Skjermbilde 2014-05-11 kl. 19.12.46Skjermbilde 2014-05-11 kl. 19.12.57

God tur!

 

Dette innlegget ble publisert i Inspirasjon, Tips. Bokmerk permalenken.